Az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban rendezték meg 2014. február 4-én az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny megyei fordulóját. A versenyzők gimnázium és szakközépiskola kategóriában indulhattak. Dr. Nagy József a Szegedi Tudományegyetem tanára nyitott meg a megyei döntőt, valamint a verseny feladatait is ő állította össze.

Gimnáziumi kategóriában első helyezést ért el Püski Gyöngyi, a Táncsics gimnázium diákja (felk.: Süle Margit), a második helyen Suhajda Sára (felk.: dr. Mázorné Rácz Erika) az Andrássy Gyula Gimnázium tanulója végzett. Szakközépiskolai kategóriában Burzás Dávid (felk.: Viola Ibolya) szintén táncsicsos diák nyert, Nyeste Ágnes Anita (felk.: Szilágyiné Szabó Ágnes) a Tisza iskola diákja pedig második lett.

Az országos döntőt Gyulán rendezik február 27. és március 1. között, ahová a megyei döntők győztesei automatikusan bejutnak, valamint indulhatnak a megmérettetésen a legtöbb pontszámot elért második helyezettek is.

A gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola magyar szakos tanárai 1987-ben fogalmazták meg első ízben felhívásukat, amelyben helyesírási versenyre hívták megyéjük legjobb helyesíróit. 1991-től már a Dunán innen valamennyi megye bekapcsolódott, majd a verseny országossá és határainkon túlivá szélesült.

A verseny célja: fejleszteni a tanulók és a pedagógus kollégák nyelvhasználatának tudatosságát, emelni a széles közvélemény nyelvi érzékenységét, hiszen a világos gondolatnak alapja a hibátlan nyelvi megformálás is.

Írásunkban benne kell rejtőznie az anyanyelvünk iránti tiszteletünknek, ahogyan Jókai is írja: „Egy kincs van minden nemzetnek adva. Míg azt megőrzi híven, addig él. E kincs neve: az édes anyanyelv.”

süti beállítások módosítása